Hundar

Det är inte många raser som trivs med att bara skrota hemma i trädgården och ibland gå ut på promenader, och den irländska vattenspanieln är deffinitivt inte en sån ras, så för att hundarna skall må bra behöver de både fysisk och psykisk stimulans. De hundar som vi har här hemma tränas och tävlas oftast i flera olika grenar och ställs även ut. Målet är att alla våra hundar skall ha titlar framför sitt namn och helst då både från uställning och sådana som visar att de är har arbetsvilja. Ibland är det så att hundarna kanske tränas i en gren utan att de tävlas i den, men oftast så vill vi även tävla för att på så sätt utvärdera hur bra vi lyckats lära in det som tränats in.

Vårt mål är att föda upp hundar som kan jobbas i olika grenar samtidigt som de är rastypiska och trevliga i vardagen. Detta kräver engagerade ägare som har möjlighet att ge sin nya familjemedlem tid redan från start. För det är så att ingen hund, oavsett ras, föds lydig utan det krävs en hel del arbete för att forma fram den diamant de önskar leva med. Det gör att vi som uppfödare bara kan förbereda valparna till en viss del innan det är dags för den nya ägaren att ta över och börja sitt arbete med en fast men trygg hand.

Du kan läsa mer om våra hundar och se bilder på dem under respektive namn, vi har valt att, iaf tills vidare, presentera alla våra irländska vattenspaniels i samma lista även om det är så att vissa av dem inte längre finns med oss.

Coffee's Give As a Break
CurlyCo Hey Ho Let's Go
CurlyCo Touch of Magic
Foulby Chip Off the Old Block
Jocose Case in Point
Stanegate Jump for Joy
Stanegate Happy go Lucky