Agility!

I really like agility and I have been practice it a lot in the past, but since Fira doesn’t fit for it I haven’t been doing it for a long time. I have been introducing tunnels in different length to Lura since the summer but haven’t actually been doing any tracks s last Sunday when we went to the club practice I was really surprised to realize how much I have missed agility during the last couple of years. I still remember how you do things but it’s really a lot easier to look at others and tell what they should do than try to make my body do all the twist and turns that I had in plan. Felt like as I was just tumbling around and with that feeling it isn’t the easiest to handle a young dog that can run as fast as the wind but we sure had fun!

—–

Jag gillar verkligen agility och har tränat en hel del förr men eftersom Fira inte passar till det så har det inte blivit någon agility på länge för mig. Sen i somras har jag låtit Lura bekanta sig med tunnlar i olika längd men vi har inte testat på någon bana före söndagens träning. Det blev därför en väldig överraskning för mig hur mycket jag saknat sporten under de åren som gått. Jag kommer fortfarande ihåg hur man gör saker men det är verkligen mycket lättare sitta på sidan och säga hur någon ska göra än att få min egen kropp att genomföra alla svängar och vändningar som jag planerade under banvandringen. Det kändes mest som att jag snubblade runt och då är det inte direkt det lättaste att ”handla” en unghund som kan springa snabbt som vinden. Men roligt hade vi!

Posted in IWS and tagged , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.