The eye colour / Ögonfärgen

The standard says that the eye should be ”Comparatively small almond-shaped, dark amber or dark hazel and very intelligent looking”. Often the eyes darken a bit when the dog gets older but a really light eye will probably never have the beautiful dark color that these pictures illustrates.

—–

Standarden säger att ögat ska vara  ”förhållandevis små och mandelformade, mörkt bärnstensfärgade eller mörkt hasselnötsfärgade med ett mycket intelligent uttryck”. Oftast mörknar ögat en del när hunden blir äldre men ett riktigt ljust öga kommer antagligen aldrig få den mörka, fina färg som illustreras i bilderna nedan.

3-4 years, sun shining directly at eye

10 years

9 years

 

Posted in IWS and tagged , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.