Rally Obedience / Rallylydnad

I was longing for some rally but didn’t really have the time to practice that much, so what to do? Terra has done a whole lot off practice when she was younger but since she preferred to not do it with me the competition part has been left out, well she was the one I needed to enter since she was the only one knowing what we would be doing. So we took a 5 minutes practice the day before the competitions, and I think that was the first time in well over a year. By now you probably guess that my expectations wasn’t to high but she felt nice and was so happy when I took her out from the car, thinking everyone was there to cheer her on and give her some scratches. Maximum points is 100, so you can imagine my surprise when she at the first track got 98p and then hit the jackpot with 100p at the second track! She was just amazing and in the end she was right, everyone was cheering for her when she sat on the nr 1 podium place.


Jag längtade så efter att få tävla rally igen men visste också att jag inte hade tiden för att träna så mycket innan starten, så vad gör man då? Terra har tränat ganska mycket rally som yngre och kan momenten men eftersom hon föredrar att inte träna med mig så har det inte blivit tävling, men hon var den som valet föll på eftersom hon var den enda skulle kunna förstå vad det var som förväntades av henne. Så efter att tränat 5 minuter dagen före tävlingen hoppade vi i bilen och körde mot Luleå. Jag tror att det var minst ett år sedan hon senast hade tränat lite grann så nu har du säkerligen gissat att mina förhoppningar inte var alltför höga. Men hon kändes väldigt pigg, och följsam när jag tog ut henne ur bilen, hon trode också att alla var där för att heja och klia på henne. Maxpoäng är 100 så du kan ju förstå hur förvånad jag blev när hon på första banan slog till med 98p och sedan på andra banan drämde till med en fri runda och 100p! Hon var bara fenomenal och vid tävlingens slut så visade det sig att hon ju faktiskt hade rätt, alla klappade för henne när hon satt där på prispallens förstaplats.

Posted in IWS and tagged , , , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.